1. Kennisbank
  2. Schroefcompressoren

Hoe reset ik de service interval voor de MAM 6080/6090 controller?

De controler bevat een interval voor het luchtfilter, oliefilter, seperator, olie en de smering. Om de instellingen te wijzigen, gebruik pincode '0405'.

De besturing is voorzien van een service interval signalering voor de volgende onderdelen:

  • Luchtfilter
  • Oliefilter
  • Seperator
  • Olie
  • Smering

Na het verstrijken van de draaiuren standen in het overzicht NA SERVICE verschijnt er in het hoofdscherm een melding voor de diverse onderdelen en geeft de besturing een hoge pieptoon.

De draaiuren standen in het overzicht MAX TIJD geven de draaiuren weer waarna de besturing de service meldingen in het hoofdscherm weergeeft. 

Na het uitvoeren van het onderhoud kunnen de draaiuren standen per onderdeel worden teruggezet naar 0. De MAX tijden worden ingesteld op de draaiuren waarbij de compressor weer onderhoud nodig heeft.

Om de draaiuren standen in te stellen de volgende handelingen uitvoeren:

Vanuit het hoofdscherm druk op de knop MENU. Druk vervolgens op het ICOON INST MAIN

Een pop up verschijnt om een code in te voeren. De code is 0405, vervolgens drukken op ENT en CONFIRM.

Druk hierna op de draaiuren stand  voor het resetten van het onderdeel, in de  NA SERVICE onderdelen, een pop up verschijnt en de waarde  0 kan worden ingevoerd gevolgd door  ENT. Voer deze handelingen uit voor het resetten van de gewenste onderdelen.

De MAX TIJD draaiuren stand kan worden ingesteld per onderdeel voor de gewenste service interval.

Normale instellingen voor het onderhoud is 2000 draaiuren, als de machine meer als 6000 uren per jaar draait kan dit worden ingesteld op 3000 uur.